مقدمه؛
یکی از مهم ترین کار های اداری و ثبت نامی در حوزه ساختمان و سند ، فرآیند تفکیک و پیش تفکیک است. معمولا عملیات های ادارای و ثبت نام های مربوط به این مبحث نیازمند داشتن دانش کافی و زمان و انرژی است. در ادامه این مقاله به توضیحات بیشتر درمورد مفهوم تفکیک و پیش تفکیک مدارک و شرایط مورد نیاز آن خواهیم پرداخت.
پس اگر شما متقاضی ثبت نام تفکیک سند هستید یا مایل هستید که درباره این مبحث اطلاعات داشته باشید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
تفکیک سند اصفهان
واژه تفکیک به معنای “جدا کردن” می باشد و در مورد بحث تفکیک سند مفهوم آن ، جدا کردن واحد ها یا زمین های متراژ بالا است. درخواست تفکیک سند باید توسط مالک یا وکیل قانونی ایشان به اداره ثبت اسناد و املاک منطقه جغرافیایی ملک ارائه شود. پس از ثبت درخواست ، نقشه بردار اداره ثبت حدود آن را مشخص کرده و نسبت به تقسیم بندی مورد تایید شهرداری روی پلاک اعمال گردد.
نتیجه نهایی این درخواست تبدیل آن زمین به چند قطعه پلاک با مشخصات تعیین شده است که برای هرکدام می توان جداگانه مجوز ساخت و ساز گرفت.
سامانه ثبت درخواست تفکیک سند مخصوص اصفهان
هم چنین نیاز دارید تا با سند و انواع آن را بشناسید پس ابتدا مفهوم سند را بررسی می کنیم:
سند مدرکی است که می توانیم به وسیله آن چیزی را ثابت کنیم.
سند ها به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند:
- سند رسمی
- سند عادی
چون در این مقاله مورد در حال بررسی ملک و ساختمان است انواع سند های رسمی و عادی حول مبحث ملک را مورد بررسی قرار می دهیم.
سند رسمی ملکی
اسنادی که توسط اداره ثبت اسناد و املاک یا دفاتر اسناد رسمی تهیه میشوند، به عنوان اسناد رسمی ملکی شناخته میشوند. برای همهی این اسناد رسمی ملکی، یک کد اعتباری تحت عنوان کد رهگیری، شناسه تصدیق و یا … صادر میشود که اصالت سند را نشان میدهد.
سند عادی ملکی
اسناد ملکی فاقد شناسه تصدیق یا کد رهگیری را سند عادی ملکی می نامند و عبارتند از:
- سند قطعی
- سند تکبرگ
- سند ششدانگ
- سند تکبرگ مشاع
- سند قولنامهای
- سند تفکیکی
- سند شورایی
- سند ورثهای
- سند بنچاق
- سند رهنی
- سند اصلاحات ارضی
- سند مفروز
- سند وقفی
- سند مشاع
- سند صلح عمری
- سند ملکی منگولهدار
- سند ملکی معارض
- سند ملکی وکالتی
- سند ملکی المثنی
- سند دستارمی
- سند ملکی مجعول
- سند صد و چهل و هفتی
شرایط تفکیک سند اصفهان
برای تفکیک آپارتمان، باید ملک مذکور رهن، توقیف و بازداشت نشده باشد. همچنین، در صورتی که عرصه مشاعی است، باید از تقسیم نامه رسمی برخوردار باشد. شرط دیگری که باید برآورده شود، مشخص بودن مفروزات و مشاعات ساختمان از قبل تعیین شده باشد. در صورتی که یک آپارتمان تخریب شده و نوسازی شود، مراحل تفکیک آپارتمان باید از اول بعد از دریافت پایان کار انجام شود. بعد از ساخت و ساز در عرصه، مشخصات و حدود ملک با سند مالکیت تطبیق داده شود. در صورت وجود هرگونه تعارض و تجاوز به همسایگان یا بالعکس، باید اصلاحات لازم روی ملک صورت پذیرد و قبل از دستورالعمل سازمان ثبت اسناد، رضایت طرفین اختلاف گرفته شود. بر اساس صورت مجلس تفکیکی جدید، در صورت وجود هر نوع سند مالکیت یا تقسیم نامه اولیه، از اعتبار ساقط می شود و بر اساس تفکیک، سند مجزا برای هر یک صادر خواهد شد.
مدارک مورد نیاز برای تفکیک سند
برای انجام عملیات اداری تفکیک سند ، نیاز به مدارکی دارید که در زیر لیست مدارک مورد نیاز را فهرست کرده ایم:
- ثبت درخواست اینترنتی در سایت نظام مهندسی اصفهان
- مراجعه حضوری متقاضی یا متقاضیان به دفتر اسناد رسمی
- دریافت فرم درخواست و تکمیل آن توسط متفاضیان
- ارائه مدارک هویتی مالک یا مالکین (شناسنامه و کارت ملی به همراه دو برگ کپی از هر کدام)
- ارائه تقسیم نامه رسمی و مشخص کردن محدوده و متراژ انباری و پارکینگ
- ارائه نقشه تفکیکی
- استعلام تفکیک از اداره ثبت اسناد
- عدم قرار داشتن پلاک ثبتی یا سند در بازداشت و رهن
- ارائه تصدیق پایان کار
مراحل مورد نیاز برای تفکیک سند
برای دریافت سند تفکیکی جدید، باید ابتدا صورت جلسه تفکیکی را تهیه کنید و به شهرداری تحویل دهید. شهرداری پس از بررسی مدارک، درخواست شما را قبول میکند. سپس باید مشخصات لازم برای تهیه نقشه تک خطی مصوب را به همراه صورت جلسه، به اداره ثبت اسناد ارسال کنید. اداره ثبت اسناد نیز درخواست شما را برای تعیین کارشناس نقشه برداری به سازمان نظام مهندسی ارسال میکند. سازمان نظام مهندسی یک مهندس را برای انجام پروژه تعیین میکند و با هماهنگی کارشناس و نماینده ثبت، از ملک شما بازدید میشود.
دو نکته مهم در بازدید از ملک به عنوان یک کارشناس نقشه برداری: هنگام بازدید از ملک، یک کارشناس نقشه برداری باید دو نکته مهم را در نظر داشته باشد: جنبه حقوقی و جنبه فنی نقشه برداری.
جنبه حقوقی شامل بررسی مطابقت وضع موجود ملک با حدود مندرج در سند است. همچنین، باید از نظر حد فواصل و تعرض و سایر موارد، ملک مورد بررسی قرار گیرد. در صورت وجود هرگونه مشکل، باید اصلاحات لازم انجام شود.
جنبه فنی نقشه برداری شامل بررسی وضع موجود ملک با مساحت عرصه و اعیان، قوانین ثبتی موجود و دستورالعمل ها و ضوابط تفکیک آپارتمان است.
بعد از انجام مراحل اولیه، کارشناس نقشه برداری با استفاده از دادههای برداشت شده، نقشه هوایی ملک اصفهان و صورت مجلس تفکیکی را تهیه میکند. سپس، گزارش خود را به همراه مهر و امضا به سازمان نظام مهندسی تحویل میدهد. سازمان نظام مهندسی نیز گزارش و نقشهها را با زدن برچسب هولوگرام و دیگر مدارک موجود (CD عرصه و پایان کار) به اداره ثبت اسناد ارسال میکند. در نهایت، اداره ثبت اسناد با بررسی دقیق نقشههای تفکیکی و مدارک، سند تک برگی برای هر واحد آپارتمان صادر میکند.
مزایای تفکیک سند پیش از دریافت پایان کار
- تعیین دقیق مساحت هر واحد آپارتمانی
- اختلافات ملکی بین مالک و همسایگان کاهش می یابد.
- اختلاف مساحت مندرج در نقشه تفکیکی و پایان کار برطرف می شود.
- معاملات ملکی ایمن تر انجام می شود.
- از کلاهبرداری افراد سودجو جلوگیری می شود.
- مالک با دانش کافی اقدام به فروش واحد می کند.
- اختلافات بین مالک زمین و سازنده برطرف می شود.
- اخذ پایان کار و سند تک برگ سریع تر انجام می شود.
دستور العمل تفکیک سند اصفهان
- صورت جلسه تفکیکی باید حاوی اطلاعات کامل ملک و مالک و در صورت نقل و انتقال رسمی باید خلاصه معامله و مشخصات آخرین خریدار باشد.
- تفکیک آپارتمان فقط با وجود پایانکار ساختمان امکانپذیر است. فقط میتوان درخواست نقشههای پیش تفکیک را قبل از صدور تصدیق پایان کار داد.
- حدود ملک باید مطابق سند مالکیت تعیین و به ثبت رسیده باشد.
- مساحت قسمت های مشترک ملک باید مشخص و در صورت جلسه تفکیکی قید شود.
- مساحت مشاعات باید در نقشه تفکیکی مشخص شود و از مساحت آپارتمانها کسر شود.
- مساحت دیوار مشترک بین واحدها باید به صورت مساوی بین آنها تقسیم شود و در سند قید شود.
- میزان عقب نشینی ساختمان باید در گواهی پایان کار و صورت جلسه تفکیکی قید شود تا اختلافی در این مورد پیش نیاید.
- اگر مساحت ملک به دلیل وجود پخ یا عقب نشینی تغییر کرده باشد، باید صورت جلسه تفکیکی مطابق با وضع موجود تنظیم شود.
- دسترسی به فضای مشاعات باید برای تمامی مالکین فراهم باشد و این موضوع در صورت جلسه تفکیکی قید شود.
- راه پله اگر در مجوز پروانه یا پایان کار جز مساحت آپارتمان محسوب شده باشد، به عنوان مساحت آپارتمان محسوب میشود. در غیر این صورت، جز مشاعات ساختمان قرار میگیرد.
- واحدی که در زیر پله احداث شده است، اگر شرایط لازم برای اخذ سند جداگانه را داشته باشد، میتواند به عنوان واحد مستقل نام برده شود.
سخن پایانی:
با توجه به آنچه در این مقاله بیان کردیم ، مبحث تفکیک و پیش تفکیک آپارتمان و سند دارای قوانین نسبتا پیچیده ، زمان بر و مقداری حوصله سر بر است ، اگر شما فردی هستید که متقاضی انجام این کار هستید و اطلاعات کافی را ندارید ، باید از افراد آگاه در این زمینه کمک بگیرید.
انجام این فرآیند باعث می شود که سند یا آپارتمان شما به واحدهایی مستقل و دارای مدارک جداگانه تبدیل شود و شما می توانید نسبت به تصمیم گیری برای هر قطعه از آن به صورت جداگانه اقدام نمایید.